Faber Solar-Frame®

Zet op. Aansluiten. Stroom.

Het mobiele zonnesysteem voor de bouwplaatsen van de toekomst

Het Faber Solar Frame® is een mobiel zonnesysteem voor containerdaken. De systemen kunnen flexibel worden geïntegreerd in bestaande netinfrastructuren. Daarbij worden de verbruikers rechtstreeks van zonnestroom voorzien. De fabrieksmatige terugleverregeling voorkomt – tenzij anders gewenst – een teruglevering aan het elektriciteitsnet.
De compacte eenheden werken volgens het plug-and-operate-principe en zijn onmiddellijk klaar voor gebruik. Er is geen elektrische installatie en configuratie nodig.
Om nog grotere energiebehoeften te dekken, kunnen onze systemen in willekeurige aantallen aan elkaar worden gekoppeld – zelfs met terugwerkende kracht.

Robuust. Duurzaam. Plug-and-Play.

Eenvoudig. Snel. Flexibel.

Het ruimtebesparende ontwerp is ontworpen voor de eisen van tijdelijk gebruik, bijvoorbeeld op bouwterreinen of bij evenementen. Het robuuste ontwerp maakt een ongecompliceerde integratie in een bestaande logistieke keten mogelijk.

Afhankelijk van het model kunnen tot 24 frames op één geleed voertuig worden vervoerd, terwijl de modules tegelijkertijd beschermd blijven door het intelligente ontwerp.
Op locatie worden de Faber Solar Frames® direct met een heftruck of kraan gelost, op bestaande containers geplaatst en op de ISO-hoeken vergrendeld. Bij de Pro-versie worden hiervoor de ingebouwde draaisloten gebruikt. Bij de Light-versie kunt u uw beproefde containerklemmen gebruiken.

Opzetten.

Vergrendelen.

Aansluiten.

Zonne-energie overdag. Opslaan voor de nacht.

Om maximale zelfvoorziening te garanderen, bieden wij onze klanten het Faber batterijopslagsysteem, dat extern op het zonneveld wordt aangesloten. Op deze manier worden de verbruikers overdag bij voorkeur gevoed op basis van duurzame energie.

Overtollige zonne-energie wordt tijdelijk opgeslagen in de batterijopslag en op een later tijdstip – bijvoorbeeld ’s nachts – beschikbaar gesteld.

Wil u meer informatie hierover?
Neem dan contact met ons op.

Groene impact

Met slechts één systeem wordt op de Duitse locatie tot 2300 kWh geproduceerd en wordt jaarlijks 2,3 ton schadelijke CO2 bespaard.
Het Faber Solar-Frame® dient ook om de daken van de containers te beschaduwen. Dadurch wird die Wärmeentwicklung in den Containern deutlich reduziert und verringert die Laufzeiten von Klimaanlagen.

Toepassing wereldwijd bijv. op bouwplaatsen – tijdelijke woon- of kantooreenheden (met of zonder publiek elektriciteitsnet) en nog veel meer.

Individueel ontwerp

De keuze van de kleur (RAL Classic) en de lay-out van de toepassing is gebaseerd op de individuele wensen van onze klanten.

Feiten

SolarFrame® Light

SolarFrame® Pro

Faber Infrastructure GmbH | Europaallee 33 | 66113 Saarbrücken | Duitsland