Faber Solarcontainer

Compacte alles-in-één container

Ons Mobile Power System is een op containers gebaseerd stroomvoorzieningssysteem dat zonnepanelen, een lithium-ion batterijopslag en een noodgenerator als 24/7 back-up combineert tot een intelligente totaaloplossing.
De zonnevleugels wekken milieuvriendelijke zonne-energie op. De geïntegreerde accuopslag buffert overschotten en zorgt ervoor dat de verbruikers ook in het donker werken en het back-up systeem alleen in noodgevallen nodig is. Na gebruik worden de zonnevleugels snel en comfortabel opgevouwen en in zeer korte tijd weer opgeborgen in de containers.

Handig plug-and-play concept

Strijdkrachten, mobiele reddingsteams en bouwplaatsexploitanten kunnen de zonnevleugels ter plaatse inzetten en de zonnecontainer met weinig tijd en moeite in gebruik nemen. Voor specifieke toepassingseisen kan het besturingssysteem vooraf in de fabriek worden geconfigureerd.

Breed scala aan toepassingen
Modulair uitbreidbaar

Met het Mobile Power System kunt u een zelfvoorzienende basisvoorziening opzetten met maximaal 100 procent zonne-energie. Als alternatief voor puur stand-alone gebruik kunt u het systeem integreren in bestaande voedingsnetten. Omdat het batterijopslagsysteem ook lage tijdelijke belasting kan dekken, kan het kostenintensieve, laagtoerige gebruik van grotere dieselgeneratoren effectief worden vermeden of verminderd.
De voorzieningsbehoefte ter plaatse kan op elk moment veranderen. Indien nodig kunt u zowel de opwek- als de opslagcapaciteit later uitbreiden. Of het nu gaat om droog woestijnstof, tropisch regenwoud of ijskoud poollandschap: het Mobile Power System is bestand tegen alle omgevingsinvloeden. Het past bij de meest uiteenlopende voedingsstructuren en belastingsomstandigheden en is dankzij het gestandaardiseerde containerconcept wereldwijd inzetbaar.

Minimale onderhoudsinspanning

Onze containergestuurde stroomvoorziening bestaat uit hoogwaardige componenten Made in Germany, is robuust en nagenoeg onderhoudsvrij. De in de container geïntegreerde moderne en zeer krachtige elektrische besturing voldoet aan de nieuwste normen en garandeert te allen tijde een veilige en comfortabele werking van het systeem.
Afzonderlijke module-eenheden, zoals de 24/7 reserve-eenheid, zijn compact gemonteerd op inschuifbare rasterframe-modules. Deze zijn gemakkelijk toegankelijk voor onderhoudswerkzaamheden en maken een snelle en eenvoudige vervanging van complete functionele eenheden op elk moment mogelijk.

Duurzaam besparingspotentieel

Het brengen van diesel naar afgelegen locaties en het gebruik van dieselgeneratoren voor de stroomvoorziening zijn tijdrovend en duur. Het gebruik van onze zonnecontainers verlaagt uw logistieke kosten voor brandstof en vermindert ook merkbaar en duurzaam de bedrijfskosten voor onderhoud en service.

Gekwalificeerde dienst

Wij trainen en kwalificeren uw technici volgens uw individuele eisen. Bovendien bieden wij u op verzoek behoeftegerichte diensten aan. Met klantspecifieke onderdelenpakketten zorgen wij er bovendien voor dat onderhouds-, service- en reparatiewerkzaamheden altijd veilig en snel ter plaatse kunnen worden uitgevoerd.

In één oogopslag

Faber Infrastructure GmbH | Europaallee 33 | 66113 Saarbrücken | Duitsland